Studiul privind impactul programului Erasmus

Și pentru cei care mai aveau nevoie de confirmări in ceea ce privește fenomenul Erasmus… Iată ultimul raport asupra programului al Comisiei Europene din 22 septembrie ….
„Astfel, programul Erasmus îmbunătățește perspectivele de carieră, și îi ajută, de asemenea, pe studenți să își lărgească orizontul și legăturile sociale. 40 % și-au schimbat țara de reședință sau țara în care muncesc cel puțin o dată după absolvire.
De asemenea, există o probabilitate mai mare ca foștii studenți Erasmus să formeze un cuplu cu o persoană de altă naționalitate: 27% dintre studenții Erasmus își întâlnesc partenerul în timpul programului Erasmus. Pe această bază, Comisia estimează că, începând din 1987, este posibil ca aproximativ un milion de copii să se fi născut din cupluri formate datorită programului Erasmus.
Noul studiu arată că, în luarea unei decizii de recrutare, 92 % dintre angajatori caută anumite trăsături de personalitate pe care programul le dezvoltă, precum toleranța, încrederea, abilitățile de soluționare a problemelor, curiozitatea, cunoașterea propriilor puncte forte/puncte slabe și hotărârea.
Mai mult de o treime din stagiarii Erasmus primesc o ofertă de a lucra în întreprinderea în care își efectuează stagiul. Conform declarațiilor a 64 % dintre angajatori, personalului cu experiență internațională i se încredințează responsabilități mai mari.
În următorii șapte ani (2014-2020), noul program Erasmus+ va oferi posibilitatea de a merge în străinătate unui număr de 4 milioane de persoane.”

Sursa:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-1025_ro.htm
http://www.rfi.ro/stiri-social-52529-bilant-erasmus-sute-mii-cupluri-un-million-bebelusi