Dragoș Trișca – Barcelos, Portugalia

Eu sunt Dragoș Trișca.
Şi sunt un student Erasmus. Am ales sa particip in cadrul programului Erasmus pentru că intotdeauna mi-am dorit sa merg in alta tara si sa vizitez sa studiez acolo si sa cunosc alte persoane. Mă bucur ca am ales sa merg si sa trăiesc o altfel de experienta.
Am ajuns în Barcelos, Portugalia , la IPCA in ianuarie 2015. Ce m-a surprins imediat a fost modernitatea orașului in care am ajuns, foarte diferit de cum este in Romania si gândirea foarte diferita a persoanelor. Ei sunt primitori si te ajuta la tot ce ai nevoie.
Cum sunt zilele mele acum? Cu mult soare in special. Si pe langa ocean in mare parte, încerc sa invat limba din tara respective si sa cunosc cat mai mult despre ei. Îmi place sa vizitez orașele lor deoarece ce toate sunt moderne dar au si o tenta de istorie in ele. Spre deosebire de Romania sunt multe lucruri schimbate si mereu când vad cate ceva nou mă gândesc si fac comparație cum ar fii fost in Romania chestia respectiva. Mi-ar place foarte mult ca si Romania sa ajungă in așa postura.
Prieteni noi, am cunoscut multe persoane aici mai ales alți studenții Erasmus din Polonia, Turcia, Grecia, Luxemburg.
Aş vrea să va spun ca trebuie sa profitați de aceasta ocazie pe care o aveți de a merge si de a studia in alta tara si,respectiv, de a vizita. Este o ocazie unica sa invatati si sa va distrați in același timp.
Grabiti-va si aplicați cat mai repede, dar fii constineti de toate lucrurile si întrebați de toate înainte ca sa nu aveți surprize! SUCCES !