Oana Grecu

Mă numesc Oana Grecu, și sunt studentă în anul II în cadrul facultății de Drept a Universității „Nicolae Titulescu”. Am hotărât să particip la selecția pentru o mobilitate de studii Erasmus înca de la sfârșitul primului an de facultate deorece îmi doream foarte mult să studiez într-o universitate din afară, să vizitez cât mai multe locuri și să îmi fac prieteni noi. Am ales Spania cu gândul de a mă întorce într-un loc foarte drag mie,deși am copilărit aici, pot spune că am descoperit o altă latură pe care nu o cunoșteam.

Am ajuns în localitatea Bilbao, Universitatea Deusto în luna februarie 2O16.Ce m-a surprins a fost ajutorul pe care mi l-au acordat din primul moment când am ajuns, a fost o perioadă destul de grea, cel puțin prima lună până m-am acomodat, dar datorită persoanelor pe care le-am cunoscut, profesorii care mereu mă întrebau dacă sunt ok, și colegii care m-au primit cu brațele deschise, perioada Erasmus a devenit una dintre amintirile cele mai plăcute.

Acum, după aproape 5 luni petrecute în Bilbao, pot să spun că mă simt ca acasă, mi-am făcut prieteni noi din toate părtile lumii, împărțim tradiții, cultură, mâncare, vizităm locuri faine și legăm prietenii frumoase. Această perioadă m-a făcut să fiu mult mai independentă, să știu să mă descurc în orice situație și să îmi administrez propiile decizii. Aș vrea să recomand mobilitatea Erasmus oricărei persoane deorece, deși este o provocare pe masură, te ajută să devii mai bun, să te cunoști pe tine însuți și să crești în experientă. Poate că sunt studenți care nu aleg o astfel de mobilitate din teama că nu se vor descurca, sau probabil pentru că le este frică de esec. Ei bine, eu am plecat cu o mare teamă în suflet, și am reușit! Deci, doar iți trebuie puțin curaj și încredere în tine.